صفحه اصلی / مطالب و مقالات / جراحی / برداشتن خال؛ انواع خال،روشهای برداشتن و مراقبتها

برداشتن خال؛ انواع خال،روشهای برداشتن و مراقبتها

خال‌ها به ضایعاتی گفته می‌شوند که بر روی پوست به وجود می‌آیند. این ضایعات ابعاد و اندازه‌های متفاوتی داشته و به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شود. برخی از انواع خال انواع خال ها، همانند خال گوشتی بی خطر بوده و به راحتی می‌توان با روش‌های مختلف آن را برداشت. بسیار از افراد احساس بدی نسبت به خال‌های بدن خود دارند، از این رو می‌خواهند آن‌ها را بردارند.

خال برداری با لیزر آنچه در این مطلب میخوانید

کلینیک دکتر پرستو خسروانی در شهرکرد، ارائه دهنده کلیه خدمات برداشت خال، زگیل ، میخچه ، کک و مک و کلیه ضایعات پوستی دیگر می‌باشد. برای مشاوره و دریافت نوبت با شماره تلفن 09162029045 تماس حاصل فرمایید.

علت ایجاد خال چیست؟

اکثر خال ها تجمع سلول های رنگدانه ای به نام ملانوسیت هستند. درون ملانوسیت ها ماده ی رنگی به نام ملانین تولید می شود و رنگ تولید شده باعث رنگی شدن سلول های ملانوسیت می شود. توزیع و فراوانی ملانوسیت‌ها تعیین کننده رنگ پوست است.
تجمع بیش از حد ملانوسیت ها در مساحت کوچکی از پوست باعث ایجاد خال می شود. گاهی این تجمع با بالا آمدن پوست همان ناحیه همراه می شود که نتیجه ی آن خال برجسته یا همان خال گوشتی است.

خال‌ های بد‌خیم

خال‌ های نگران‌کننده آنهایی هستند که دارای لکه‌ های رنگ یا لبه ‌های نامنظم می ‌باشند. ملانوم وخیم‌ترین نوع سرطان پوست است که می‌تواند در هر قسمتی از پوست بدن ایجاد شود. این نوع سرطان، از سلو ل‌های رنگدانه ‌ای تشکیل می ‌شود و به همین دلیل نیز، قهوه‌ای یا مشکی رنگ است، هرچند ممکن است به رنگ ‌های دیگر نظیر قرمز یا سفید هم دیده‌ شود. ملانوم می ‌تواند به سرعت در بدن پخش شده و تقریباً هر عضوی از بدن را گرفتار نماید.
جهت تشخیص به موقع این سرطان و جلوگیری از عواقب وخیم بعدی آن لازم است تمامی خال ‌ها و نقاط تیره رنگ بدن، توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرند. گاهی اوقات خال ‌ها می‌توانند باعث تغییرات پیش‌سرطانی شوند؛ که در این صورت باید به فکر درمان آنها باشید.
تکنیک‌ های مختلفی نظیر لیزر و جراحی برای برداشتن خال ‌ها وجود دارد که انتخاب نوع تکنیک به عوامل متعددی از جمله اندازه و نوع ضایعه، تجربه پزشک و همچنین هدف از برداشتن ضایعه، وابسته است.

انواع خال‌ هایی که بدخیم می‌ شوند

خال‌های خوش‌ خیم

مجموعه سلول ‌هایی که به تعداد زیاد در محلی غیر از محل اصلی خود جمع می ‌شوند که براساس جنس سلول سازنده با هم متفاوت هستند، خال می‌گویند. انواع مختلفی از خال‌های خوش خیم یا بی‌خطر وجود دارد که به هیچ وجه سلامت فرد را به خطر نمی ‌اندازند اما می ‌توانند از نظر زیبایی مشکل ‌ساز بوده یا باعث ناراحتی فرد شوند.
از جمله خال ‌های خوش‌خیم عبارتند از:

یکی از انواع بی‌ضرر خال‌ ها، خال سطحی است که معمولاً دو سال بعد از تولد به وجود می‌آید؛ این نوع خال، خوشه‌ای از سلول ‌های خال است که به شکل پاپول‌ های ریزی در کنار هم قرار گرفته ‌اند و رنگ آن از قهوه ‌ای تا سیاه (در پوست‌های تیره‌تر که تجمع رنگدانه‌ها در آن‌ها زیادتر است) متغیر است. خال ‌های ترکیبی، در مرکز نسبتاً برآمده، به شکل دایره یا بیضی، به رنگ قهوه‌ای روشن یا رنگ پوست و به اندازه 6/0 سانتی‌متر هستند. سطح‌ آن‌ها می‌تواند صاف یا ناهموار، شبیه به زگیل و دارای مو باشد.

خال ‌های عمقی، برآمده‌تر از خال‌های ترکیبی بوده و معمولاً گنبدی‌شکل و ضخیم ‌ترند. در خال ‌های عمقی سلول ‌های خال در جاهایی از لایه درم پوست متمرکز هستند؛ این خال‌ها، رنگی یا به رنگ پوست هستند. گاهی‌اوقات اندازه آن‌ها به 1 سانتی‌متر می‌رسد، و سطح شان صاف، چروکیده یا زگیل مانند است. این ‌ها همان خال ‌هایی هستند که معمولاً به لبه لباس ‌ها گیر کرده یا به راحتی خراشیده و دچار خونریزی می ‌شوند.

خال ماه گرفتگی، یا مادرزادی، پیش از تولد به وجود آمده و نوزادان تازه متولد شده آن را با خود دارند. این خال ‌ها معمولاً تخت بوده و به رنگ قهوه‌ای یا سیاه و در برخی موارد صورتی یا قرمز، هستند. خال‌های مادرزادی از لکه‌ های کوچک تا ضایعات بزرگی به اندازه 20 سانتی‌متر را در بر گرفته و می ‌توانند بخش قابل توجهی از صورت، تنه یا دست و پای نوزاد را بپوشانند. این خال‌ها کلاً خوش‌خیم هستند، با این‌حال پایش دائمی آنها شدیداً توصیه می‌شود.

خال اسپایلوس، به شکل یک لکه بیضی به رنگ قهوه ‌ای ظاهر می ‌شود، که روی سطح آن یک سری نقاط تاریک‌تر وجود دارد. گاهی اوقات، این خال شکل نامنظمی داشته و معمولاً بی ‌مو است، اندازه آن نیز از 1 تا 20 سانتی‌متر متغیر است.

خال‌های آبی، خال‌هایی گرد و کمی برجسته هستند، که معمولاً در طول کودکی به وجود می‌آیند. آنها حاوی تراکم بالایی از رنگدانه‌ های قهوه‌ای هستند که به خاطر قرار داشتن در عمق پوست، تا حدودی آبی دیده می ‌شوند. معمولاً خال‌های آبی بزرگتر از 6 سانتی‌متر نشده و روی دست و پاها ظاهر می ‌شوند.

خال ‌های اسپیتز، اندازه‌های متنوعی دارند، اما معمولاً قطرشان از 1 سانتی‌متر بیشتر نمی ‌شود. آنها گنبدی‌ شکل و عموماً صورتی بوده و بیشتر در نوجوانان و روی سر کودکان ظاهر می‌ شوند.

برداشتن خال در شهر کرد

انواع روش های برداشتن خال

برداشتن خال با روش های مختلف در کلینیک دکتر پرستو خسروانی انجام می شود. لطفاً جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 09162029045 تماس حاصل فرمایید.

مراقبت‌های پس از برداشتن خال با لیزر

پس از برداشتن خال با لیزر، بایستی به مدت چند روز تا چند هفته از محل زخم مراقبت کنید تا آثار آن به طور کامل از بین برود. مراقبت بعد از برداشتن خال با لیزر ساده بوده و تنها کافی است که چند نکته آسان را رعایت کنید. مراقبت‌های بعد از برداشتن خال با لیزر عبارتند از:

  1. مسائل بهداشتی را رعایت کرده و نواحی زخم‌ها را با شست و شو یا استفاده از کرم ‌های مرطوب کننده، مرطوب نگه دارید.
  2. در نواحی که زخم شده ‌اند هیچ‌گونه دست کاری نکنید و اجازه دهید پوست، خودش را ترمیم کند.
  3. به مدت ۱ الی ۲ روز پانسمان را روی خال نگه دارید.
  4. به مدت دو روز نباید آب به زخم برسد.
  5. پس از گذشت دو روز از انجام لیزر، بایستی از کرم ضدآفتاب استفاده شود. این کار بین یک ماه تا شش ماه باید انجام شود.
  6. ناحیه درمان نبایستی در معرض خورشید یا نور شدید قرار بگیرد.
  7. از حرکات کششی که باعث ایجاد کشش یا فشار در نواحی تحت درمان می‌شود، خودداری شود.

زمان بهبودی بیمار پس از برداشتن خال چقدر است؟

مدت زمانی که برای بهبودی کامل فرد لازم است به عواملی نظیر سن و سال، ویژگی‌های جسمی، نوع پوست، نوع خال و... بستگی دارد به همین خاطر نمی‌توان یک مدت زمان مشخص را برای همه اعلام کرد. اما به طور کلی می‌توان چنین گفت که زخم حاصل از برداشته شدن خال در بین ۲ الی چند هفته به طور کامل ترمیم می‌شود.

برای درمان منافذ باز پوستی با لیزر کربن می توانید به کلینیک دکتر پرستو صالحی در شهرکرد مراجعه نمایید.


آدرس مطب : شهرکرد ، خیابان فردوسی ، حدفاصل چهارراه مولوی و چهارراه فردوسی ، مجتمع پالادیوم ، طبقه دوم
تلفن : 32263360 - 038

نظرات کاربران درباره این مطلب :پروانه چمنی [ 1402-07-03 ]
سلام من خال های زیادی روی گردنم و صورتم دارم با چه روشی درمان میشه هم خال کوچیک هست هم بزرگ میخواستم بپرسم درد وسوزش داره یا بی حسی میزنید ؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
روشهای پیشگیری و درمان چین و چروک های عمیق پیشانیروشهای پیشگیری و درمان چین و چروک های عمیق پیشانی

اگر چین و چروک پیشانی شما زیاد شده است و به دنبال روشی برای درمان و رفع چروک پیشانی هستید، در این مطلب همراه ما باشید تا به طور کامل توضیح دهیم . ... ادامه مطلب

بوتاکس میگرن چیست و برای چه کسانی مناسب است؟بوتاکس میگرن چیست و برای چه کسانی مناسب است؟

بوتاکس برای درمان میگرن یکی از معدود روشهای موثر برای رفع این بیماری است که با هزینه و عوارض حداقلی بهبودی چشمگیری دارد. ... ادامه مطلب

چگونه استرس روی پوست تاثیر می گذارد؟چگونه استرس روی پوست تاثیر می گذارد؟

تاثیر استرس روی جوش صورت به دلیل رابطه مستقیم پوست و سیستم عصبی بدن است. ... ادامه مطلب

تزریق بوتاکس؛ نحوه تزریق و اثرگذاری در جوانسازی پوستتزریق بوتاکس؛ نحوه تزریق و اثرگذاری در جوانسازی پوست

تزریق بوتاکس معمولاً برای از بین بردن خطوط پیشانی،خطوط پنجه کلاغی کنار چشمها که هنگام خندیدن بیشتر نمایان میشوند، خط اخم و چروک دور لب استفاده میشود ... ادامه مطلب

پرکننده اسید هیالورونیک برای لب چه مزایایی دارد؟پرکننده اسید هیالورونیک برای لب چه مزایایی دارد؟

استفاده از فیلر لب هیالورونیک اسید مزایای بسیاری نسبت به انواع دیگر ژل ها و یا روشهایی از جمله تزریق چربی و کلاژن دارد. ... ادامه مطلب

اِدم پری فولیکولار چیست؟اِدم پری فولیکولار چیست؟

اگر مو بسیار ضخیم باشد، قرمـزی در اطراف مو متمرکز می‌شود و نقاط قرمز کوچکی ظاهر می‌شود که به عنوان ادم پری فولیکولار شناخته می‌شود. ... ادامه مطلب

نکاتی در ارتباط با واکسن HPV (واکسن گارداسیل)نکاتی در ارتباط با واکسن HPV (واکسن گارداسیل)

بهترین زمان تزریق واکسن HPV در سنین ۱۱ تا ۱۲ سالگی و پیش از شروع فعالیت جنسی می باشد. ... ادامه مطلب

فیشیال پوست؛ مراحل، مزایا و مراقبتهافیشیال پوست؛ مراحل، مزایا و مراقبتها

فیشیال صورت مجموعه ای از درمانهای مراقبت از صورت است که متناسب با نوع پوست هر کسی انجام می شود. ... ادامه مطلب

تزریق ژل بهترین انتخاب برای افزایش حجم لبتزریق ژل بهترین انتخاب برای افزایش حجم لب

بهترین انتخاب برای افزایش حجم لب استفاده از ژل های هیالورونیک اسید می باشد البته مارک ژل و کیفیت برند آن هم بسیار مهم است. ... ادامه مطلب

زخم بستر چیست و چه کسانی دچار زخم بستر می شوند؟زخم بستر چیست و چه کسانی دچار زخم بستر می شوند؟

زخم بستر یکی از بیماریهای پوستی آزاردهنده است که بسیاری از بیمارانی که زندگی نباتی دارند و یا برای مدت طولانی بی حرکت هستند دچار آن میشوند. ... ادامه مطلب

آر اف فرکشنال؛ بهترین روش جوانسازی و ترمیم پوستآر اف فرکشنال؛ بهترین روش جوانسازی و ترمیم پوست

آر اف فرکشنال یکی از پیشرفته ترین درمان ها برای جوانسازی و درمان ضایعات پوستی است که در کلینیک دکتر پرستو خسروانی انجام می شود. ... ادامه مطلب

برداشتن خال؛ انواع خال،روشهای برداشتن و مراقبتهابرداشتن خال؛ انواع خال،روشهای برداشتن و مراقبتها

خال‌ها به ضایعاتی گفته میشوند که بر روی پوست به وجود می آیند. این ضایعات ابعاد و اندازه های متفاوتی داشته و به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود. ... ادامه مطلب

دکترپرستوخسروانی درسال 1386تحصیلات خود رادر رشته دکتری عمومی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به پایان برده و درسال 1393 با کسب رتبه ممتازی دکتری تخصصی پوست و مو ازدانشگاه علوم پزشکی اصفهان اخذ کرده و سپس موفق به دریافت بورد تخصصی بیماری های پوست و مو گردیدند.

تغییر ساعات کاری کلینیک به علت شیوع کرونا

ساعت کاری کلینیک :

شنبه تا چهارشنبه؛ صبح ها از ساعت 10:30الی 12:30
شنبه تا چهارشنبه؛ عصرها از ساعت 15 الی 19
پنجشنبه ها؛ از ساعت 10 الی 13

تلفن تماس جهت رزرو نوبت : 03832263360 - 03832263361
نوبت دهی اینترنتی: www.drkhosravani.ir

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465